Co když zkrachuje poskytovatel cloudu?

Co když zkrachuje poskytovatel cloudu?
Články a zajímavosti

Každá firma může zkrachovat z různých důvodů. Za něco si může sama a něco mohou způsobit externí faktory. Je to nepříjemné pro její zaměstnance, majitele a také pro zákazníky, kteří jsou na službách firmy závislí. Nikdo není dokonalý a stát se to může jak těm malým, tak těm největším. Historie zná spoustu případů, kdy velcí obři začali padat a nikdo neměl slitování.

Každá firma může zkrachovat z různých důvodů. Za něco si může sama a něco mohou způsobit externí faktory. Je to nepříjemné pro její zaměstnance, majitele a také pro zákazníky, kteří jsou na službách firmy závislí. Nikdo není dokonalý a stát se to může jak těm malým, tak těm největším. Historie zná spoustu případů, kdy velcí obři začali padat a nikdo neměl slitování.

Obyčejně se to začne projevovat o hodně dříve než se to opravdu stane. Zhorší se dlouhodobě služby, firma hůře komunikuje, její zástupci jsou laxní k řešení problémů, informace na webu společnosti nejsou aktuální atp. Může se stát každé firmě, že má horší období (mění se lidé atp.), ale nemělo by to trvat déle než rok.

Za nás jsou dva nejdůležitější faktory prevence této situace. Osobní angažovanost vlastníků v denní operativě a mnohaletá historie potvrzující oddanost službě zákazníkům včetně schopnosti vést firmu dlouhodobě.

A v případě, že by se i přes přesto stalo, že firma zkrachuje? Není se čeho bát. Všechny lhůty v zákonech, které provázejí proces restrukturalizace, včetně i případné likvidace firmy, jsou dostatečně dlouhé na to, aby se služby daly transformovat k jiným poskytovatelům cloudu, kteří zcela jistě novým zákazníkům s trasformací rádi pomohou. Svět by neskončil z hodiny na hodinu a na vše by bylo dost času.

Přesto je pořád nejlepší, aby se nikdy nikdo do této situace nedostal, což si všichni společně všem přejme. Jak zákazníci, tak dodavatelé.

A proč to píšeme? Protože se na to ptáte a je fér vám otevřeně říct, jak to je.

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.