Napsali o nás: Pronájem služeb po internetu využívají dvě pětiny velkých firem

Napsali o nás: Pronájem služeb po internetu využívají dvě pětiny velkých firem
Články a zajímavosti

Malé a střední firmy zaostávají ve využití cloudu, tedy pronájmu služeb prostřednictvím internetu. Zatímco placený cloud využívají zhruba dvě pětiny velkých firem s více než 250 zaměstnanci, u podniků mezi 50 a 250 pracovníky je to jen zhruba čtvrtina a u ještě menších firem mají uživatelé cloudu pětinový podíl.

(ČTK) Malé a střední firmy zaostávají ve využití cloudu, tedy pronájmu služeb prostřednictvím internetu. Zatímco placený cloud využívají zhruba dvě pětiny velkých firem s více než 250 zaměstnanci, u podniků mezi 50 a 250 pracovníky je to jen zhruba čtvrtina a u ještě menších firem mají uživatelé cloudu pětinový podíl. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) za rok 2017.

Větší firmy jsou podle generálního ředitele společnosti Algotech Františka Zemana v přechodu na cloud rychlejší a budou příkladem pro firmy s menším počtem zaměstnanců. "Menším firmám stále chybí osvěta v tom, co jim tzv. cloud computing může přinést za výhody. A to od větší pružnosti po zvýšení efektivity a úsporu nákladů," říká Zeman.

Obecně využívají cloudové služby nejvíce firmy v sektoru informačních a komunikačních technologií, nejméně pak dopravní a logistické společnosti. "Technologické obory se na nové trendy adaptují rychleji než ostatní. Zpracovatelský průmysl pak má obecně prostor ke zlepšení ve všech oblastech. Díky úspoře nákladů může tyto prostředky směrovat do automatizace a robotizace," dodává Zeman.

Svá data ve vzdálených datových úložištích ukládá přes 13 procent firem. Mezi velkými podniky to je 26 procent, naopak mezi nejmenšími v cloudu data skladuje jen necelých 12 procent firem.

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.