Občas se prostě nesmějeme

Občas se prostě nesmějeme
Články a zajímavosti

Určitě jste se s tím už setkali. V reklamách jsou rozesmátí lidé, protože si koupili produkt, který reklama nabízí. Internet je zaplaven inzeráty, že v té či oné firmě jsou všichni štastní a že je naší velkou chybou, že tam nepracujeme, protože pak přece nemůžeme být štastní. Zdá se, že všechno se všem daří na první pokus. Motivační knihy a videa, podcasty, Instagramové příspěvky a já nevím co ještě – to všechno se nás snaží navést na tu správnou cestu ke štěstí a stálé pozitivitě.

Určitě jste se s tím už setkali. V reklamách jsou rozesmátí lidé, protože si koupili produkt, který reklama nabízí. Internet je zaplaven inzeráty, že v té či oné firmě jsou všichni štastní a že je naší velkou chybou, že tam nepracujeme, protože pak přece nemůžeme být štastní. Zdá se, že všechno se všem daří na první pokus. Motivační knihy a videa, podcasty, Instagramové příspěvky a já nevím co ještě – to všechno se nás snaží navést na tu správnou cestu ke štěstí a stálé pozitivitě.

Nechci, abyste se mýlili. Já jsem velmi pozitivní a štastný člověk. Dělám práci, co mě baví, snažím se moc nečíst noviny, tudíž se ke mně negativní informace až tak nedostávají a sportovní výsledky jsou v poslední době docela uspokojivé (nejsem Sparťan :)). A co je nejdůležitější, lidé v mém nejbližším okolí jsou zdraví.

Chci jenom říct, že v soukromém i pracovním životě jsou dny, kdy se nedaří, nic nejde a všichni vás štvou. Žena chce něco, co nechcete dělat, děti byste nejraději vzali vařečkou hned po probuzení, kolegu nakopli do zadnice. Do toho si zákazník oprávněně stěžuje na kvalitu práce a vy máte pocit, že vám všichni kolem dělají jen naschvály.

Nejsem psycholog, ale zkušenost již vím, že je to úplně normální. Někdy se prostě daří a někdy ne. Někdy jsme na výsluní a někdy padáme. Měli bychom se sice snažit, aby dnů, kdy se daří a je nám dobře, bylo mnohem více než těch, kdy se nedaří. Ale bez negativních věcí a zážitků bychom si nebyli schopni uvědomit to dobré, co nás v životě potkává.

Je nefér propagovat, že vše musí být vždy perfektní a sluncem zalité, protože život takový prostě není a nemůže být. Ale proto jsme tu my – lidé, abychom problémy řešili, navzájem si pomáhali a podporovali se a uplatnili to, co umíme. Abychom se v těžších chvílích uměli podpořit. Kdyby všechno šlo hladce a samo, tak tu nemusíme být.

Krásné dny.

 

František Zeman
generální řiditel

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.