Změny v kontrolním hlášení DPH

Změny v kontrolním hlášení DPH
Články a zajímavosti

Přestože novinky v oblasti DPH nabyly účinnosti už na začátku dubna, nová XML struktura kontrolního hlášení začne platit k 1.10.2019

S účinností k 1. 4. 2019 došlo k novelizaci zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění zákona č. 80/2019 Sb. (dále jen „zákon o DPH“). Dopady novely zákona o DPH pro rok 2019 na kontrolní hlášení jsou následující:

Novela zákona o DPH 2019 vyvolává nutnost aktualizace názvů a popisů vybraných částí formuláře kontrolního hlášení DPH a také změnu struktury formuláře kontrolního hlášení.

 

Změny struktury formuláře se týkají položek:

  • A.4. (Uskutečněná zdanitelná plnění a přijaté úplaty s povinností přiznat daň dle § 108 odst. 1 s hodnotou nad 10 000 Kč včetně daně a všechny provedené opravy v souvislosti s nedobytnými pohledávkami bez ohledu na limit)
  • B.2 (Přijatá zdanitelná plnění a poskytnuté úplaty, u kterých příjemce uplatňuje nárok na odpočet daně dle § 73 odst. 1 písm. a) s hodnotou nad 10 000 Kč včetně daně a všechny opravy odpočtu v souvislosti s nedobytnými pohledávkami bez ohledu na limit)

S ohledem na implementaci nové struktury kontrolního hlášení je poskytována daňové veřejnosti dostatečná doba na adaptaci změn. Nová struktura kontrolního hlášení bude pro daňovou veřejnost platná a účinná až od 1. 10. 2019. To znamená, že:

  • všechna kontrolní hlášení podávaná do 30. 9. 2019 budou podávána prostřednictvím stávající platné struktury kontrolního hlášení,
  • všechna kontrolní hlášení podávaná od 1. 10. 2019 (tj. také období září 2019 nebo 3. čtvrtletí 2019) budou již podávána prostřednictvím nové struktury kontrolního hlášení.

 

V návaznosti na připravované legislativní změny bychom Vám rádi nabídli novou verzi produktu Kontrolní hlášení, která obsahuje upravenou strukturu výstupního xml souboru.

 

Detailnější informace o produktu Kontrolní hlášení pro JD Edwards Vám poskytnou naši obchodníci.

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.