G Suite versus Microsoft 365: proč raději sáhnout po M365?

G Suite versus Microsoft 365: proč raději sáhnout po M365?
Články a zajímavosti

Výběr kancelářského cloudového softwaru se může poslední dobou zdát komplikovaný. A často opravdu je. MS Office byl dlouho jedinou rozumnou volbou, ale kancelářský balík od Googlu mu brzy začal šlapat na paty. G Suite se osvědčil jako osobní nástroj, ale firmy přesto i nadále upřednostňují M365. Čím to je?

Výběr kancelářského cloudového softwaru se může poslední dobou zdát komplikovaný. A často opravdu je. MS Office byl dlouho jedinou rozumnou volbou, ale kancelářský balík od Googlu mu brzy začal šlapat na paty. 
G Suite se osvědčil jako osobní nástroj, ale firmy přesto i nadále upřednostňují M365. Čím to je? 
 

Cena kancelářských balíků

Co si budeme povídat – na penězích záleží. G Suite a Office od Microsoftu se liší jak stylem variant, které nabízí, tak jejich samotnou cenou. Kde si u Googlu můžete vybrat ze tří možností financování, Microsoft 365 jich má ještě víc a můžete tak náklady více přizpůsobit svým potřebám a neplatit za něco, co nepotřebujete.
 

Úložiště: G Suite vs. Office 365

V nejlevnější verzi G Suite je úložiště jen zanedbatelných 30 GB na osobu, kdežto Microsoft nabízí 1 TB. V rámci dražších variant je v obou případech úložiště neomezené. Microsoft také vyniká množstvím dalších funkcí; ať už jde o „Files on Demand”, umožňující kombinaci ukládání na cloud a fyzicky, či třeba SharePoint, který usnadňuje sdílení.
 

Gmail nebo Outlook

V základní verzi Office nabízí (kromě 1TB úložiště) ještě dalších 50 GB jenom pro e-mailovou schránku. A co Google? Nic. Jediné místo na cloudu, které dostanete, je právě zmíněných 30 GB a nic dalšího.
Na druhou stranu: Gmail býval mnohem přehlednější než Outlook od Microsoftu. To už ale dnes zdaleka není pravda – díky novému “Ribbonu” jde prakticky o remízu. Ale pokud jde o funkce: schránka, která přichází s M365 jich přináší o dost více než její protějšek od Googlu.
 

Aplikace – MS Office jednoznačně vyhrává

Aplikace jsou základním kamenem kancelářských cloudových služeb, a tím pádem nejdůležitějším faktorem pro jejich výběr. Velkou výhodou G Suite je možnost spolupracovat na jednom projektu ve stejný čas. 
Ovšem co se nástrojů týče, Microsoft vyhrává na plné čáře. Word, Excel i PowerPoint nabízí uživatelům mnohonásobně více funkcí než obdobný Google software. A nejde o zbytečné vlastnosti, které nikdy nevyužijete, ale o takové, které Vám poskytnou významnou výhodu oproti konkurenci využívající G Suite.
 

Management a cloud

Přestože kooperace bývá jednodušší skrz Google, koordinace už ne. Možnost kontrolovat a řídit tým přes kancelářský software bývá často při výběru přehlížena, ale, jak si dokážete představit, je i přesto zásadní.
Zobrazení “Essentials” v Microsoft 365 je bezkonkurenční a stejně tak možnosti pro administrátory. Velkým plusem je i aplikace MS Teams, která umožňuje okamžitou komunikaci větších skupin lidí a možnost videohovorů.
 
 
G Suite není špatnou alternativou k MS Office. Umožňuje velmi lehce spolupracovat v rámci jednoho souboru a komunikace skrz prostředí Googlu je často přímočařejší. 
Office se však vyvíjel 25 let a G Suite jej teprve začíná dohánět. Specifickou klientelu možná Google přesvědčí, ale M365 stále vede skoro ve všech ohledech a měl by tak být volbou číslo jedna pro všechny firmy, které si zakládají na efektivitě
Chcete zjistit, jak konkrétně pomůže Microsoft 365 právě Vám? Nebo potřebujete pomoct s výběrem financování a následným zavedením? Neváhejte nás kontaktovat.
 
Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.