Jak řešit všechny firemní procesy v jednom informačním systému?

Jak řešit všechny firemní procesy v jednom informačním systému?
Články a zajímavosti

Každý informační systém nabízí velké množství předem definovaných parametrů. Díky nim si firmy mohou systém nastavit tak, aby jim vyhovoval bez nutnosti programových úprav jednotlivých aplikací. Na první pohled se může zdát, že tento univerzální přístup umožní použít pouze jeden informační systém – jako třeba komplexní ERP – a ten jednoduše nastavit pro všechny procesy ve firmě. Funguje to tak ale v praxi?

Každý informační systém nabízí velké množství předem definovaných parametrů. Díky nim si firmy mohou systém nastavit tak, aby jim vyhovoval bez nutnosti programových úprav jednotlivých aplikací. Na první pohled se může zdát, že tento univerzální přístup umožní použít pouze jeden informační systém – jako třeba komplexní ERP – a ten jednoduše nastavit pro všechny procesy ve firmě. Funguje to tak ale v praxi?

 

CRM i ERP systémy je potřeba customizovat

V reálné praxi je většinou nutné některé části systému customizovat a doprogramovat některé specifické funkce, které zákazník pro svoje procesy potřebuje a jsou pro něj jedinečné. Druhou možností je integrovat více produktů do jednoho funkčního řešení a minimalizovat tak náklady na specifické customizace.

Tento koncept řešení firemních procesů velmi často nastává, když dojde ke kombinaci potřeb obchodního oddělení, které je zvyklé používat CRM, a zbytku firmy, který své procesy detailně řeší v ERP systému.

 

SugarCRM: Ucelený CRM systém pro podporu obchodního oddělení

Který systém zvolit v případě CRM, tedy řešení vztahů se zákazníky a řízení prodeje? Řešení SugarCRM poskytuje ucelenou sadu řešených firemních procesů, které jsou specifické pro oblast podpory obchodního oddělení. S pomocí SugarCRM firmy jednoduše zajistí, aby jejich obchodní procesy fungovaly přesně tak, jak je potřeba. Díky kvalitnímu CRM také firma uspokojí potřeby zákazníků včas a v požadované kvalitě.

 

Kvalitní ERP: Vyřešte všechny firemní procesy na jednom místě

Přestože řešení SugarCRM nabízí velmi rozsáhlé funkce, už z podstaty určení tohoto produktu není možné v něm vyřešit všechny firemní procesy. Zde nastává příležitost pro naše druhé řešení: ERP Oracle JD Edwards. V tomto ERP systému vyřešíme zbývající firemní procesy a zpracujeme velké množství dat, která získáme z ostatních procesů ve firmě, jako jsou finance, nákup, fakturace, řízení skladů nebo samotná výroba.

Díky ERP systému s integrací se CRM můžete využít společná integrovaná data v obou systémech a s jejich pomocí posílit obchodní procesy, provést analýzu jednotlivých požadavků zákazníků a současně řídit firmu jako celek.

 

Co si firmy o CRM a ERP neuvědomují

Mnoho firem bohužel stále používá CRM a ERP systémy paralelně, ale bez potřebné datové integrace. Tento přístup pak ponechává většinu užitečných dat na obou platformách nedostatečně využívanou, a komplikuje tak plánování a řízení celé firmy. Úspěšnou integrací CRM a ERP mohou uživatelé získat mnoho výhod – využijí informace z jedné platformy, aby zvýšili efektivitu práce s informacemi v druhé platformě.

 

Co přesně integrace CRM a ERP znamená a jaké výhody vám přinese?

Integrace CRM a ERP přináší kombinací toho nejlepšího, co SugarCRM a ERP Oracle JD Edwards mohou nabídnout. Díky tomu získáte nespočet výhod, které povedou ke zlepšení výkonu celé firmy. Jakých je 5 největších výhod integrace CRM a ERP?

 

1. Výhoda integrace CRM a ERP: Jednodušší práce s informacemi

První ze zmiňovaných výhod integrace CRM a ERP je konsolidace informací mezi systémy. Uživatel při řešení svých úkolů vidí všechny potřebné informace, aniž by musel prohledávat dva různé systémy.

 

2. Výhoda integrace CRM a ERP: Rychlejší přístup k datům

S integrovanými nástroji SugarCRM a ERP Oracle JD Edwards se uživatelé nemusí samostatně přihlašovat do několika různých aplikací, aby shromažďovali data z každé platformy ERP a CRM zvlášť. Místo toho mají všechna data, která potřebují, na jednom místě.

 

3. Výhoda integrace CRM a ERP: Lepší přehled o obchodních procesech

Díky datové integraci si uživatelé mohou prohlédnout informace o prodeji nebo marketingu z CRM části i v ERP systému nebo naopak. Díky tomu mají perfektní přehled o historii nákupů nebo ceně zákazníků. Tento rychlý, snadný a efektivní způsob provádění obchodních procesů zabraňuje frustraci obchodníků z neustálého přepínání mezi aplikacemi, zejména když jsou na cestách. Obchodníci mají o zákaznících všechny detailní informace, které potřebují, a šetří tak nejen svůj čas, ale i nervy.

 

4. Výhoda integrace CRM a ERP: Použití v cloudu

Další velkou výhodou integrace CRM a ERP je možnost cloudu. Pokud budete CRM i ERP systém používat v cloudu, nebudete se muset starat o dostupnost obou systémů. Obchodníci a ostatní uživatelé nemusí řešit IT problémy a mohou se plně věnovat své práci.

 

5. Výhoda integrace CRM a ERP: Snadné dohledání historie

Když se zákazník zeptá obchodníka na určitou historickou obchodní transakci, zabere obchodníkovi spoustu času, než potřebné informace v oddělených databázích CRM a ERP najde. Díky integraci CRM s ERP však může být tento proces pro obchodníka výrazně rychlejší a efektivnější. Spokojený zákazník pak příště znovu rád komunikuje a nakupuje od obchodníka, který dokáže všechny vzniklé požadavky rychle vyřešit.

Potřebujete pomoci se CRM nebo ERP systémem? Neváhejte nás kontaktovat. S našimi řešeními postavenými na produktech Oracle JD Edwards a SugarCRM Vám dokážeme pomoci ihned.

 

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.