JD Edwards – Nástroj k podnikovému řízení firem jakékoli velikosti

JD Edwards – Nástroj k podnikovému řízení firem jakékoli velikosti
Články a zajímavosti

Software JD Edwards společnosti Oracle je podnikový informační systém, který splňuje požadavky na moderní a zjednodušené uživatelské prostředí. Přizpůsobuje se hlavně tomu, jak pracují jeho uživatelé. Nabízí inovativní přístup v digitálních technologiích, zvyšuje produktivitu a umožňuje vaší společnosti pracovat efektivněji i rychleji a v konečném důsledku tak dosáhnout lepších výsledků.

Software JD Edwards společnosti Oracle je podnikový informační systém, který splňuje požadavky na moderní a zjednodušené uživatelské prostředí. Přizpůsobuje se hlavně tomu, jak pracují jeho uživatelé. Nabízí inovativní přístup v oblasti digitálních technologií, zvyšuje produktivitu a umožňuje vaší společnosti pracovat efektivněji i rychleji a v konečném důsledku tak dosáhnout lepších výsledků.

K čemu slouží JD Edwards

O co se jedná, když hovoříme o ERP Oracle JD Edwards? Je to integrovaná sada aplikací, které společnosti implementují mezi své IT systémy za účelem efektivního řízení celého podniku. Jedná se o tzv. ERP systém, česky mu říkáme podnikový informační systém. Je nezávislý na platformě, moderní, plně integrovaný a otevřený. Systém podporuje širokou oblast podnikových procesů ve firmách všech velikostí z jakéhokoli průmyslového odvětví. Jak se s ním pracuje, jste se mohli dočíst v našem předchozím článku.

Systém nabízí širokou škálu funkcionalit pro ucelenou podporu procesů z oblasti řízení vztahů se zákazníky (CRM), řízení podnikových zdrojů (ERP) a řízení a plánování dodavatelských řetězců (SCM). Dále zahrnuje nástroje pro sledování výkonnosti podniku a další manažerské funkce. Není pro něj problém ani práce v mezinárodním prostředí, disponuje několika desítkami jazykových verzí a přizpůsobí se veškerým legislativním požadavkům jednotlivých zemí včetně České a Slovenské republiky.

Pořádek v objednávkách a plánování

Nákupčí mají často potíže s rychlou analýzou a správou velkého množství informací, které generují programy určené k plánování požadavků na materiál a distribuci. Zprávy v JD Edwards se řadí podle priorit konkrétního uživatele. Tento souhrn je graficky zpracovaný do interaktivní tabulky, kde lze najít podrobnosti o nabídce/poptávce v reálném čase. Podpůrné grafy a další prvky tento proces ještě více zjednodušují.

Skutečné a plánované objednávky můžete upravit a vytvořit tabulku s výsledky, kterou si můžete zobrazit předtím, než provedete jakékoli změny. Dokud změny neuložíte nebo neimplementujete, můžete plán vrátit do původního stavu jediným kliknutím. Při plánování výroby systém upozorní na chybějící součástky, a tudíž budete vědět o potenciálních výrobních omezeních.

Servis a údržba majetku na jednom místě

Aktualizovaný program Využití zaměstnanců poskytuje grafické zobrazení kalendáře naplánovaných pracovních příkazů podle nadřízeného, posádky, řemeslníka nebo technika. Aktuální dostupná kapacita je zobrazena v intuitivním grafickém formátu pro každý pracovní den v reálném čase. Díky plánovači údržby můžete vybrat časové období, které se má zobrazit, analyzovat zatížení a kapacitu a snadno provést příslušné změny pomocí jednoduchého přetažení.

Vylepšené sledování aktivity zabezpečení uživatelů

Počínaje verzí nástrojů 9.2.6 poskytuje JD Edwards EnterpriseOne vylepšenou aplikaci Historie zabezpečení pro sledování aktivity uživatelů. Stránka UX One zaznamenává data z této nové aplikace a poskytuje podrobný přehled o uživatelském přístupu různých typů klientů a pomáhá při implementaci lepších bezpečnostních opatření.

JD Edwards Workflow Studio

Webová aktivace Workflow Modeler přes Orchestrator studio eliminuje potřebu spoléhat se na souborový systém klienta při provádění a správě pracovních postupů.

Workflow Modeler pomáhá zákazníkům automatizovat velkoobjemové, dříve papírově administrované, obchodní procesy na e-mailový automatizovaný procesní tok napříč sítí, čímž se zkracuje doba zpracování a zvyšuje se efektivita. Nové uživatelské rozhraní pracovních postupů ve studiu Orchestrator je uživatelsky přívětivější a poskytuje komplexní pohled na Workflow a související úkoly. Toto vylepšení ve Workflow Modeler dále činí tento model perspektivním do budoucna na 64bitové platformě JD Edwards.

Automatické opětovné připojení jádra

Toto vylepšení umožňuje databázovým jádrům obnovit svá připojení bez jakéhokoli ručního zásahu, čímž uživateli poskytuje elegantní aktualizaci prostředí. Automatické opětovné připojení jádra eliminuje zastaralá připojení a zajišťuje, že jádra mají aktivní připojení v jakémkoli daném okamžiku, což poskytuje lepší obchodní kontinuitu a integritu dat.

Dále je vylepšené chování jader během převzetí služeb při selhání databáze a urychluje proces opětovného navazování připojení. Můžete je také nakonfigurovat tak, aby se automaticky znovu připojovala v pravidelných intervalech na základě vámi definovaného časového intervalu, nebo iniciovat opětovné připojení na vyžádání prostřednictvím konzole správce serveru nebo REST API.

Systémoví administrátoři mají tendenci udržovat svá jádra JD Edwards v chodu po dobu několika týdnů nebo měsíců a neobnovují statická jádra pravidelně, protože to vyžaduje ruční restartování Enterprise Serveru s přidruženým výpadkem. To má za následek zastaralý stav prostředí jádra, databázových připojení a uživatelů, což může vést k selhání jádra. Dlouhý chod přináší také problémy při opětovném navazování statických připojení v případě jakéhokoli přerušení, protože vyžaduje ruční zásah.

Automatické opětovné připojení jádra poskytuje elegantní automatické obnovení statických stavů jádra bez výpadků, což eliminuje riziko selhání a umožňuje zákazníkům těžit z lepší kontinuity podnikání a integrity dat. Statická jádra mají aktivní stav a databázová připojení v jakémkoli daném okamžiku s elegantním obnovením prostředí a uživatele.

Nasazení plného balíčku JD Edwards na server s nulovými prostoji

Aby se usnadnilo přirozené zavádění aktualizací aplikací EnterpriseOne, nasazení plného balíčku již nebude vyžadovat uzamčení služeb Enterprise Server, takže koncové uživatele při nasazování balíčků nečekají žádné prostoje. Tím, že umožníte koncovým uživatelům zůstat v systému a spouštět úlohy, budou správci systému moci nasazovat balíčky s vyšší frekvencí a zvýšit tak kapacitu provozu systému, což výrazně sníží celkové náklady na vlastnictví.

Pokud máte jakékoliv dotazy, které se týkají aktualizace JD Edwards nebo zvažujete přechod na tento systém, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám s implementací pomůžeme.

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.