Digitalizace podnikových procesů

Digitalizace podnikových procesů
Články a zajímavosti

Digitalizace je v dnešní době nevyhnutelná téměř pro každou průmyslovou společnost jakékoli velikosti. Pokud si podniky po celém světě budou chtít udržet svou konkurenceschopnost, pak pro ně není digitalizace otázkou, ale absolutní nutností. Co vše tedy lze digitalizovat a co to společnosti přinese? Přečtěte si, co by neměly firmy ve své strategii opomíjet, aby pro ně byla digitalizace přínosem.

Digitalizace je v dnešní době nevyhnutelná téměř pro každou průmyslovou společnost jakékoli velikosti. Pokud si podniky po celém světě budou chtít udržet svou konkurenceschopnost, pak pro ně není digitalizace otázkou, ale absolutní nutností. Co vše tedy lze digitalizovat a co to společnosti přinese? Přečtěte si, co by neměly firmy ve své strategii opomíjet, aby pro ně byla digitalizace přínosem.

Automatizace práce s dokumenty

Automatické zpracování faktur zefektivňuje rutinní práci a dokáže firmám ušetřit až miliony korun. Digitalizace dokumentů napomáhá například vyhledat si dokument dle vytvořeného indexu a sdílet dokumenty s kolegy v řádu minut. Zaměstnanci jsou díky tomu schopni zvládnout více práce efektivněji a s výrazně nižší chybovostí. Mohou se tedy zbavit monotónní práce a zvýšit tak kvalitu profesního života, a tím i svoji produktivitu.

Přínosem je také efektivnější workflow dokumentů ve firmě, a to včetně jejich schvalování. Nikdo proto nemusí fyzicky obíhat firmu s fakturou ke schválení. Díky digitalizaci můžete schvalovat dokumenty dokonce i z mobilního zařízení. Navíc díky propojení s jinými digitalizovanými systémy, jako je doprava či reporty pro státní správu, můžete podávat každý měsíc výkaz DPH elektronicky.

Napojení ERP systémů

Ptáte se, co je to ERP systém? Zkratka ERP (Enterprise Resource Planning) označuje komplexní informační systémy organizací zastřešující činnosti, které souvisejí s výrobou, financemi, účetnictvím, dodavatelskými řetězci, CRM, řízením lidských zdrojů atd. Oproti dřívějším trendům, kdy každou oblast firma řešila samostatnými dílčími aplikacemi, dnes převažuje trend volby zastřešujícího ERP systému, který dokáže pokrýt veškeré potřeby organizace.

Algotech umí napojit ERP systémy na data z výrobních linek a ze skladových systémů. Systém automaticky zaznamenává stav výrobků či položek ve skladu. Dále také eviduje, kolik stroj vyrobil a kolik při tom spotřeboval elektřiny.

Využití cloudu

Cloud patří už několik let mezi velmi skloňované termíny. Jaké jsou jeho hlavní výhody?

Hlavní předností cloudu je jeho flexibilita. Platíte jen za výpočetní výkon a uložená data, která využijete. Neočekávané zvýšení zátěže serveru nevede díky cloudu k nedostupnosti vašich služeb zákazníkům, protože běží na externí síti. Migrací do cloudu můžete snížit náklady na pořízení a údržbu hardwaru i softwaru a také na lidské zdroje v IT.

Navíc vás cloud ochrání před ztrátou dat v důsledku lokálních katastrof, jako jsou požár, záplavy nebo i neodborná manipulace ze strany pracovníků. Do cloudu také můžete jednoduše zapojit koncová zařízení pracující na platformách Windows či Linux. Podporovaná jsou pochopitelně i koncová mobilní zařízení s operačními systémy iOS nebo Android, ke cloudu tak můžete jednoduše přistupovat i z mobilu či tabletu. V současné době nárůstu práce na home office je jeho největší výhodou to, že jsou systémy z cloudu dostupné odkudkoliv.

Softwaroví roboti

Vykonávají rutinní procesy. Pracují kdykoli a mnohem rychleji i přesněji než ti nejvýkonnější zaměstnanci. Řeč je o softwarových robotech, které představují další krok digitalizace. Vykonávají autonomní práci místo zaměstnanců, pracují bez chyb, samy se učí, mohou pracovat nepřetržitě a bez stresu.

Jde o roboty, které svůj život žijí ve výkonných serverech. Odborně se pro ně používá zkratka RPA – robotic process automation neboli robotická automatizace procesů. Využít je lze pouze u již digitalizovaných procesů.

Budoucnost je tady

Přechod firmy do digitálního prostředí bude brzy jedinou možností úspěšného podnikání. Situace kolem pandemie digitální transformaci navíc výrazně urychlila. Digitalizace už není tématem blízké budoucnosti. Digitalizace je současností. Pouze firmy, které přejdou do digitálního prostředí, budou schopné dlouhodobé konkurence a udržitelného úspěchu. Udělejte krok dopředu a důkladně promyslete strategii, jak budete váš podnik transformovat a modernizovat.

S digitální transformací vám velice rádi pomůžeme. Obraťte se na nás a domluvte si s námi konzultaci.

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.