Oracle JD Edwards – ERP s prvotřídní podporou

Oracle JD Edwards – ERP s prvotřídní podporou
Články a zajímavosti

Komplexní. Moderní. Plně modulární a flexibilní. A především s garancí dlouhodobé uživatelské podpory. Je takový i váš ERP systém? Oracle JD Edwards takový je. Přečtěte si, proč se vám migrace na Oracle JD Edwards vyplatí – zvláště, jste-li dosavadními uživateli SAPu.

JD Edwards EnterpriseOne od společnosti Oracle (JDE) je moderní a komplexní ERP systém (Enterprise Resource Planning). Je založený na databázovém jádře a obsahuje soubor specifických modulů pro různá odvětví podnikatelské činnosti. Mezi jeho přednosti patří podpora efektivního rozvoje podle vašich potřeb a jednoduchá správa i přívětivé uživatelské rozhraní celého systému. Nabízí ucelenou podporu procesů z oblasti řízení podnikových zdrojů (ERP). Kromě ERP procesů podporuje Oracle JDE také řízení vztahů se zákazníky (CRM) a řízení dodavatelských řetězců (SCM). Jedná se tak o ucelený informační systém, kterým můžete řídit všechny firemní procesy.

→ Tip: Přečtěte si, o co JDE aneb jak se pracuje s JD Edwards.

JDE to i jinak

JDE je plně modulární. To se projeví např. zejména v oblasti plánování a procesu implementace samotného systému. V úvodní fázi se můžete rozhodnout zavést pouze klíčové funkcionality potřebné pro nasazení základů systému a teprve v dalších fázích snadno přidávat další moduly. Moduly se přitom dají snadno přizpůsobit vašim přáním, a i jejich případné úpravy zpravidla vyžadují pouze relativně drobné zásahy a přizpůsobení. Navíc téměř všechny běžné firemní procesy jsou v systému pokryty standardní funkcionalitou.

 

Integrace systému JDE je velice jednoduchá a nízký stupeň obvykle požadovaných zákaznických úprav je pro vás výhodnější z hlediska nižší vstupní investice, ale i z hlediska pozdějších upgradů systému na vyšší verze. Tento přechod nemusí naštěstí být vynucený, jako je tomu v případě produktů SAP, které jsme zmiňovali v úvodu.

 

Vynucený přechod?

Používáte SAP? Do konce roku 2024 končí podpora platforem NetWeaver a R/3, do konce roku 2027 končí SAP s podporou Business Suite 7. Pokud jste na těchto platformách, bez přechodu na novou verzi systému se vystavujete rizikům spojeným se ztrátou podpory výrobce: ztrátou SW/HW kompatibility, ohrožením kyberbezpečnosti a případným legislativním diskrepancím v systému.

Reimplementace nové verze S/4HANA však s sebou v českém prostředí přináší nečekaná rizika a komplikace.  Jde o technicky nesmírně složitý proces. Zahrnuje velké množství kroků, kterými jsou konverze dat, migrace databází, tvorba datového modelu, úprava zákaznických modifikací a mnoho dalších. Obrovským problémem s vynuceným přechodem na novou verzi je však v českém prostředí přetlak poptávky (1300 podniků využívajících SAP) nad kapacitou stávajících implementátorů (cca 50 podniků ročně), kvůli kterému se téměř jistě nepodaří vyhovět poptávce všech zájemců o reimplementaci.

Tip: Přečtěte si více o migraci na Oracle JD Edwards.

S JDE tyto problémy naštěstí vůbec řešit nemusíte. Výrobce garantuje totiž podstatně delší podporu, v některých případech dokonce doživotní! Nemusíte tak opětovně analyzovat a mapovat vaše firemní procesy, které máte vaším stávajícím ERP systémem optimálně podchycené.

Oracle Premier Support – prvotřídní podpora

Společnost Oracle posiluje svůj závazek vůči zákazníkům – garantuje dostupnost podpory pro informační systém Oracle JDE, a to minimálně do konce roku 2033! Podpora se vztahuje i na inovace systému, jako jsou budoucí funkce a aktualizace. K novým funkcím budou mít do konce roku 2033 přístup zákazníci používající cloud i on-premise řešení.

Oracle se dále zavazuje, že každý rok přezkoumá prodloužení prémiové podpory i nad rámec minimální garantované podpory do konce roku 2033. Zásady celoživotní podpory společnosti Oracle vám poskytují kontrolu nad vaší strategií aktualizací. Produkty „Applications Unlimited“ vám umožňují přidávat funkce bez vynucených přechodů na vyšší verze systému.

PřeJDEte? Máme za sebou stovky implementací a desítky let praxe. Kontaktujte nás a domluvte si s námi vstupní konzultaci zdarma.

 

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.