Týká se vás vyhláška NÚKIB nařizující nové požadavky na e-mailové zabezpečení? Pomůžeme vám vaši povinnost splnit

Týká se vás vyhláška NÚKIB nařizující nové požadavky na e-mailové zabezpečení? Pomůžeme vám vaši povinnost splnit
Články a zajímavosti

Slyšeli už jste o nové veřejné vyhlášce Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, která vzešla v platnost 1. ledna 2022? Tato vyhláška stanovuje minimální požadavky na zabezpečení e-mailové komunikace, které jsou nově povinny splňovat všechny organizace spadající pod takzvaný kybernetický zákon. Ověřte si, zda nařízené požadavky splňuje i vaše organizace, a získejte Osvědčení o shodě s ochranným opatřením NÚKIB.

Koho se nová vyhláška NÚKIB týká

Dle nové vyhlášky NÚKIP jsou povinny splňovat požadavky na minimální standardizované zabezpečení e-mailové komunikace všechny organizace, které spadají pod kybernetický zákon. Patří mezi ně:

  • Správci a provozovatelé informačních a komunikačních systémů kritické informační infrastruktury (např. město Praha, jednotlivé kraje, energetika, ZZS, telekomunikace, vodárny atd.), 
  • správci a provozovatelé významných informačních systémů,
  • správci a provozovatelé informačních systémů základní služby.

Podle doporučení NÚKIB je však vhodné zavést toto kontrolní opatření i v případě, že vaše organizace pod kybernetický zákon nespadá. Mnohonásobně tak zvýšíte bezpečnost vaší e-mailové komunikace a předejdete tak nežádoucím únikům dat.

Zjistěte aktuální úroveň vašeho zabezpečení

Nejste si jisti, zda se vaše současné e-mailové zabezpečení s ochranným opatřením shoduje? Potřebujete aktuální úroveň zabezpečení zvýšit na doporučený standard, ale nemáte finanční prostředky a ani personální a časové kapacity nutné pro zavedení opatření? Máme pro vás jednoduché řešení.

Jako specialisté na kybernetickou bezpečnost vám zajistíme kontrolní audit a zjistíme tak aktuální stav vašeho e-mailového zabezpečení.  

 

Jak kontrolní audit probíhá:  

  • Na úvodním meetingu se domluvíme na konkrétním termínu auditu a stanovíme si, jak bude kontrola probíhat a co od vás budeme k prověření bezpečnosti e-mailové komunikace potřebovat.
  • Během několika dní zkontrolujeme, zda je vaše zabezpečení elektronické pošty ve shodě s ochranným opatřením NÚKIB.
  • Po důkladné kontrole všech kritérií dle metodiky ochranného opatření od nás získáte závěrečnou zprávu vyhodnocující jejich splnění.
  • Pokud dosáhnete plné shody, získáte Osvědčení o shodě s ochranným opatřením NÚKIB. V opačném případě vám doporučíme, jak případné nesplněné požadavky zajistit a zabezpečení e-mailové komunikace tím zvýšit na potřebnou úroveň.

Zajímá vás, jak je na tom s bezpečností e-mailové komunikace vaše organizace? Ozvěte se nám a úroveň vašeho zabezpečení zkontrolujeme. A rádi vám pomůžeme i s dalšími metodami zabezpečení citlivých dat vaší společnosti, třeba s přesunem do cloudu nebo s uložením osobních údajů v souladu s GDPR.

 

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.