TOP 3 trendy v IT, které by vám neměly uniknout

TOP 3 trendy v IT, které by vám neměly uniknout
Články a zajímavosti

Možnosti, které nám nabízí IT, se mění a přibývají prakticky ze dne na den. To, co bylo ještě před několika lety nemožné, je v dnešní době pro mnoho z nás standardem. To, co se vám zdá jako sen dnes, může být realitou klidně už za pár měsíců. Novinky v oblasti IT se zkrátka mění tak rychle, jako snad v žádném jiném oboru. Abyste se v nich neztratili, připravili jsme pro vás seznam TOP 3 trendů, které momentálně hýbou světem IT ze všeho nejvíce.

1) Hybridní cloud

Že se prostředí IT v posledních letech čím dál víc přesouvá do veřejných cloudů, není žádnou novinkou. Co však zažívá v současné době velký vzestup, je cloud hybridní. Ten v současnosti představuje skvělé řešení úplně pro všechny, jak mít svá data pod kontrolou. I pro společnosti, kterým se dosud veřejný cloud nejevil jako dostatečně bezpečný pro jejich firemní data, ale privátní cloud byl pro ně zase příliš finančně nákladný.

Hybridní cloud (anglicky Hybrid Cloud Computing) představuje důmyslnou kombinaci obojího. Na venek působí po celou dobu jako jeden konzistentní cloudový model, uvnitř však spojuje ty nejlepší vlastnosti a výhody veřejného cloudu s privátním. Jako uživatel tak oceníte stejnou rychlost a flexibilitu, jako má cloud veřejný, a přitom 100% jistotu, že se k vašim datům nedostane nikdo nepovolaný. 

 

2) Ochrana chytrých domácností pomocí AI

Dalším tématem, které se v IT světě neustále skloňuje, je bezesporu bezpečnost. Ať už jde o tu kybernetickou, nebo o bezpečnost vás samotných, vašeho majetku a soukromí. Ruku v ruce s tím jde i stále oblíbenější trend takzvaných chytrých domácností.

Moderních technologií, které byly vyvinuty primárně za účelem usnadnění vašeho života a zvýšení komfortu, stále přibývá. A je tak příjemné rozsvítit si světlo nebo zapnout topení ještě před tím, než přijdete domů, že? Ovšem právě tady více než kdy jindy platí, že jde o dobrého sluhu, ale špatného pána.   

V případě nedostatečného zabezpečení mohou totiž právě tyto technologie představovat pomyslnou vstupní bránu, kterou k vám domů může nezvaný host proklouznout. Ať už fyzicky, nebo jen virtuálně. Velké škody může napáchat v obou případech.

I proto se právě k ochraně chytrých domácností začíná v poslední době čím dál více využívat možností umělé inteligence (AI). Díky jejím schopnostem totiž dokážou organizace zabývající se bezpečností často reagovat rychleji a pružněji než útočníci, nebo jejich kroky dokonce předvídat a nebezpečí odhalit dřív, než skutečný problém nastane.

 

3) Automatizace procesů

Lidé hledají neustále cesty, jak si zjednodušit a zefektivnit práci. A ty nejlepší možnosti jim k tomu nabízí právě odvětví IT.  Proč byste měli provádět ty stejné postupy pořád dokola, když je lze zautomatizovat?

Proces automatizace spočívá v identifikaci opakujících se manuálních procesů a následně v použití systémů plánování podnikových zdrojů, které umožní, aby tyto procesy mohly nadále probíhat automaticky bez jakékoliv vaší další aktivity. Výhodou je nejen úspora času, ale i nemalá úspora nákladů.

Vyzkoušejte si kouzlo automatizace zdarma s nástrojem Microsoft Power Automate, díky kterému dokážete snadno zautomatizovat pracovní postupy mezi vašimi oblíbenými aplikacemi a službami.  

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.