JD Edwards – jako to bylo dál

JD Edwards – jako to bylo dál
Články a zajímavosti

Přinášíme pokračování příběhu o historii JD Edwards. Jaké bylo pokračování rozvoje produktu a co vše předcházelo, než jsme i my začali nabízet Oracle JD Edwards EnterpriseOne?

Přinášíme pokračování příběhu o historii JD Edwards. Jaké bylo pokračování rozvoje produktu a co vše předcházelo, než jsme i my začali nabízet Oracle JD Edwards EnterpriseOne?

S obchodními úspěchy se růst společnosti JD Edwards nezastavil, ale byl to naopak impuls pro další rozšiřování. V roce 1984 společnost JD Edwards měla 60 zaměstnanců a o rok později, v roce 1985, to bylo již 130 zaměstnanců. Společnost začala být v oblasti software pro podniky již tak známá, že v roce 1986 marketingový ředitel společnosti JD Edwards - Howie Miller oznámil, že společnost je v takové pozici, že zákazníci sami přicházejí a klepou na dveře. Tento výrazný nárůst poptávky po spolehlivém ERP systému znamenal pro společnost JD Edwards rozšíření z mateřského Denveru po celém USA, a tak koncem roku 1986 měla společnost obchodní kanceláře již v devíti městech a obrat firmy zařadil společnost mezi jednu ze 4 největších amerických softwarových společností v segmentu aplikací pro střední společnosti. 

V roce 1988 IBM uvedla na trh AS/400, který se v době svého vzniku svou koncepcí zcela lišil od všech ostatních výpočetních systémů. IBM ho navrhla jako databázový počítač nezávislý na hardware, některé principy uplatněné v tomto operačním systému nejsou dodnes překonané. Operační systém AS400 byl zajímavý v mnoha bodech a pro vývojáře byl dosti přelomový. Bylo nutné ctít objektovou architekturu a konzistenci systému. Tento přístup, ač byl na počátku dosti vývojáři zavrhovaný, se ukázal být velmi přínosný a aplikace vytvořené pro AS400 dodnes patří k tomu nejspolehlivějšímu. 

Ed McVaney byl vizionářem a po uvedení AS400 využil předchozích zkušeností k získání nových zákazníků pro JD Edwards na platformě AS400. Začalo se také objevovat mnoho nových obchodních příležitostí pro JD Edwards mimo Ameriku, a tak Ed McVaney rozhodl investovat do expanze za oceánem. Tento krok se vyplatil a již v roce 1990 tvořil obrat firmy JD Edwards z více než 20 procent příjem od zákazníků mimo Ameriku. Pro Evropu se otevřela nová pobočka v Belgii, pro latinskou Ameriku byl obchod řízen z pobočky na Floridě a pro Asii byla otevřena pobočka v Singapuru.

Obrat firmy neustále rostl. V roce 1990 byl obrat firmy 77 milionů USD a rok později v roce 1991 to bylo již 130 milionů USD. V roce 1992 se tak JD Edwards stala největším výrobcem software pro platformu IBM AS400 a třicátým největším výrobcem software v USA. V této době měla již společnost přes 1000 zaměstnanců, z nichž více než polovina se zabývala vývojem software přímo v Denveru.

Na úspěchu firmy je zajímavé i to, že od svého založení dosahovala svého průměrného růstu o 60 procent ročně.

V této době už měla společnost velmi významné zákazníky z různých oborů. Mezi nejvýznamnější v tehdy patřilo Generals Motors a Kodak.

V roce 1992 bylo již více než 32 procent příjmů od zákazníků mimo Ameriku a jsou zakládány další a další zahraniční pobočky – Anglie, Francie, Německo, Australie… Už nestačí jen angličtina a systém je dodáván přeložený do dalších jazyků – od holandštiny, dánštiny, portugalštiny až po japonštinu.

Růst firmy neustále pokračoval a ve světě začínala být velmi rozšířená platforma PC. V JD Edwards pochopili, že platforma AS400 je sice velmi komerčně úspěšná, ale trend směřuje k osobním počítačům. Rozhodli se tedy rozšířit použití svých aplikací i na ostatních platformách mimo AS400.

A o tom se dozvíte zase příště. Unikl vám první díl. Najdete ho zde

 

Autor: David Kazda

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.