Algotech loni zvýšil obrat o pětinu na čtvrt miliardy

Algotech loni zvýšil obrat o pětinu na čtvrt miliardy
Články a zajímavosti

Praha 3. března (ČTK) - Technologická společnost Algotech v roce 2019 zvýšila obrat o pětinu na 250 milionů korun. Vedle dodávek systémů pro řízení vztahů se zákazníky a podnikových informačních systémů loni rostl zájem o cloudové služby. Novým zákazníkem se stala Škoda Auto. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Technologická společnost Algotech v roce 2019 zvýšila obrat o pětinu na 250 milionů korun. Vedle dodávek systémů pro řízení vztahů se zákazníky a podnikových informačních systémů loni rostl zájem o cloudové služby. Novým zákazníkem se stala Škoda Auto. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Datacentrum Algotechu v současnosti spravuje jeden Petabyte zákaznických dat. Kvůli rostoucí poptávce každoročně navyšuje jeho kapacitu a inovuje hardware a software.

Algotech vedle mladoboleslavské automobilky spolupracuje také s BMW nebo kolínskou TPCA. Mezi další významné klienty patří Komerční banka, Moneta Money bank, Unipetrol, ČSA, Kapitol nebo ministerstvo pro místní rozvoj. „Nejsou to ale jen velké společnosti, se stejnou péčí přistupujeme také k malým a středním podnikům, které oceňují flexibilitu a rychlost implementace cloudových řešení, ale i jiných technologií, které pomáhají v podnikání. Ať už jsou to komunikační platformy nebo konzultace v oblasti bezpečnosti a GDPR," uvedl generální ředitel František Zeman.

Cloudové služby podle Zemana zažívají obrovský boom díky možnosti zabezpečit citlivá data. Každý rok přibývá kybernetických útoků nejen na samotné uživatele, ale především na instituce, které se stále častěji setkávají s různými druhy vyděračských virů. Loni kyberútoku čelila například benešovská nemocnice nebo těžební společnost OKD, obě instituce byly na několik dní vyřazeny z provozu a přišlo je to na desítky milionů korun.

V letošním roce se Algotech chystá na rozvoj mobilních sítí páté generace a také na internet věcí a průmysl 4.0. „Vyvinuli jsme a nasadili první instalace software pro lepší práci s různými typy čárových kódů, tak aby skladování a výroba byly co nejvíce automatizované," doplnil Zeman. Společnost se rovněž připravuje i na spuštění 5G sítí, které celý vývoj automatizace ještě urychlí. Díky novým zakázkám bude proto v letošním roce Algotech dále rozšiřovat podporu klientských služeb, kapacitu datového centra a také vývojové oddělení.

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.