Rozhovor s Martinou Borkovcovou z oddělení Vývoj na zakázku

Rozhovor s Martinou Borkovcovou z oddělení Vývoj na zakázku
Rozhovory se zaměstnanci

Jak hodnotí svůj profesní posun i vývoj celého Algotechu a jeho firemní kulturu, co obnáší její pracovní pozice, jak obvykle probíhá její pracovní den, ale i jak nejraději tráví (a chce trávit v budoucnosti) svůj volný čas, to vše i mnohem více prozradila v rozhovoru Martina Borkovcová, Scrum Master a QA v oddělení Vývoje na zakázku.

Kdybys měla popsat Algotech ve třech větách, co bys řekla?

Algotech pro mě znamená přátelské prostředí, spoustu inspirativních a inteligentních lidí, se kterými je radost spolupracovat, a kreativní projekty pro zajímavé zákazníky. Když někde pracuji a trávím tam čas, potřebuji se tam cítit dobře. A to Algotech jednoznačně splňuje.

 

Jak vypadal Algotech, když jsi nastoupila – počet oddělení, zaměstnanců, sídlo…?

V mých pracovních začátcích měl Algotech 3 oddělení: Telco, ERP a Cloud. Dnes tu jsou tato oddělení také, jen pod trochu jinými názvy. Vznikají nová oddělení, ta stávající se rozšiřují a vyvíjí, a s tím i celý Algotech. Portfolio služeb nabízených v rámci oddělení je čím dál pestřejší. Například oddělení Vývoj na zakázku, jehož jsem součástí, v době mého nástupu do Algotechu ještě neexistovalo.

 

Jak dlouho působíš v Algotechu? Jaké byly tvoje začátky? Na jé pozici jsi začínala?

V Algotechu jsem začínala na pozici recepční. To byl rok 2016 a já jsem studovala vysokou školu. Po studiu mě osud zavedl do jiné IT společnosti. Nakonec jsem se ale rozhodla, že právě moje zkušenost s firemní kulturou a celkově s atmosférou a přístupem v Algotechu je přesně ten důvod, proč se vrátit. Nyní jsem již 2 roky zpět na „Algopalubě“.

 

Na jaké pozici v Algotechu působíš nyní?

Pracuji jako Scrum Master a Quality Assurance na vývojovém projektu v oddělení Vývoje na zakázku. Ráda se podílím na projektech, které mají smysl a vidím v nich potenciál.  Baví mě dělat věci kreativně a posouvat dál sama sebe i svůj tým. A s tím souvisí i moje role. Spolupracuji s týmem na vývoji produktu, po stránce analytické i organizační. Společně posouváme celý produkt dál, neustále jej inovujeme a rozvíjíme. Zároveň zajišťuji, abychom předali zákazníkovi kvalitní produkt, který odpovídá jeho požadavkům a usnadní mu práci.

 

Dokázala sis na začátku představit, kam až se v Algotechu posuneš?

V dobách, kdy jsem byla v Algotechu na brigádě jako recepční, tak ještě ne. Po studiích jsem začínala jako projektová administrátorka u jiného zaměstnavatele, kde jsme interně implementovali CRM systém. Začala jsem analyzovat požadavky různých oddělení, na základě toho sepisovat zadání, a následně jsme společně s dodavatelem systém implementovali a testovali. Tento směr mě bavil. Pak už mně zbývalo jenom změnit pracovní pozici. A to mně umožnil právě Algotech a umožňuje to i nadále – nastoupila jsem na pozici testerky a konzultantky a posunula jsem se až tam, kde jsem nyní. Vše je o přístupu, jak ze strany zaměstnance, tak i zaměstnavatele. A tohle v Algotechu funguje.

 

Jak vypadá tvůj pracovní den?

Každý den vypadá trochu jinak. Start je obvykle stejný, každé ráno absolvuji s týmem stand up meeting, kde řešíme na operativní úrovni, jak jsme se z pohledu vývoje posunuli za předchozí den a co nás čeká dnes. A pak už je to různé – konzultace s vývojáři, schůzky se zákazníkem a mnoho dalšího.

 

Jak myslíš, že bude IT vypadat za dalších 25 let?

To je skutečně velmi složitá otázka, z křišťálové koule věštit neumím. Věřím však, že IT bude úplně jiné než teď. A už teď se na to těším.

 

Jak trávíš volný čas?

Nejraději vyplňuji své osobní volno sportem, baví mě běh, cyklistika, lyžování, bruslení, občas fitness. V současnosti mně však nejvíce volného času zabírá rekonstrukce domu. Už se naštěstí chýlí ke konci, takže doufám, že v příštím rozhovoru už na tuto otázku odpovím „relaxováním u bazénu a grilováním“.

 

Co bys popřála Algotechu do budoucna? 

Algotechu přeji další zajímavé projekty a zákazníky. A hlavně, aby stávající firemní kultura a celkově atmosféra zůstala taková, jakou ji znám.

 

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.