Algotech přidává do JD Edwards podporu bankovních výpisů dle ISO 20022

Algotech přidává do JD Edwards podporu bankovních výpisů dle ISO 20022
Články a zajímavosti

V dnešním rychle se globalizujícím světě čelí finanční sektor výzvám spojeným s roztříštěností a nekonzistentním používáním standardů, zejména v oblasti bankovních výpisů a platebních příkazů. Tento stav představuje značnou překážku pro efektivní a transparentní finanční transakce na mezinárodní úrovni. V reakci na tuto situaci se bankovní instituce po celém světě stále více orientují na implementaci mezinárodního standardu ISO 20022, který definuje jednotný XML formát pro bankovní výpisy.

V kontextu Evropské unie je tento trend ještě významnější. Regulace EU stanoví, že všechny bankovní instituce musí do listopadu 2025 přejít ze svých vlastních, často proprietárních formátů bankovních výpisů na univerzální XML formát podle zmíněné normy ISO 20022. Tento přechod se považuje za zásadní krok vpřed v harmonizaci bankovních procesů a vytvoření jednotného finančního ekosystému v rámci Evropy.

Navzdory této standardizaci zůstane prostor pro určité specifické informace, které mohou být do bankovních výpisů vložené. Tyto informace mohou být výsledkem možných modifikací a rozšíření XML schématu, které konkrétní banka považuje za nezbytné pro své operace nebo pro splnění specifických potřeb svých klientů.

 

Směřování k jednotnému finančnímu ekosystému

Vzhledem k zavádění tohoto standardu napříč bankami v Evropské unii, včetně České republiky, jsme přistoupili k rozšíření svého produktu bankovní výpisy pro Oracle JD Edwards EnterpriseOne o podporu bankovních výpisů ve formátu XML dle normy ISO 20022. Tento produkt nyní nabízí rozšířenou podporu pro zpracování bankovních výpisů ve formátu XML, které jsou v souladu s normou ISO 20022.

→ Tip: Přečtěte si náš článek Premier support pro ERP Oracle JD Edwards EnterpriseOne.

U nás v Algotechu nicméně pokračujeme ve své dlouhodobé strategii podpory stávajících bankovních formátů. Naše řešení pro bankovní výpisy je kompatibilní nejen s novými, ale i s původními a stále používanými formáty bankovních výpisů, což zajišťuje klientům maximální flexibilitu. Je plně integrované s platformou JD Edwards EnterpriseOne a navržené tak, aby bylo schopné zpracovávat různé formáty bankovních výpisů vycházejících z normy ISO 20022. Pomocí našeho řešení se tak bankovní výpisy nahrávají a automaticky přiřazují k odpovídajícím otevřeným pohledávkám, závazkům nebo k záznamům v hlavní knize.

Co získáte s nasazením Algotech bankovních výpisů pro Oracle JD Edwards EnterpriseOne?

  • Bezpečné řešení založené na mezinárodních standardech 
  • Automatický import bankovních výpisů ve formátu XML (camt 053) 
  • Automatické párování plateb 
  • Zrychlení přehledu o neuhrazených pohledávkách 
  • Jednoduchou implementaci během několika dní 

  

Potřebujete pomoci se zavedením podpory XML formátu bankovních výpisů v ERP systému Oracle JD Edwards EnterpriseOne? Neváhejte nás kontaktovat. Náš tým odborníků je připravený vám poskytnout veškerou potřebnou podporu a poradenství, abyste mohli plně využít potenciál našeho řešení.

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.