Český cloud: Mějte svá data pod kontrolou

Český cloud: Mějte svá data pod kontrolou
Články a zajímavosti

Cloud už dávno není kontroverzní pojem vzbuzující nedůvěru. Nějakou formu cloudu využívá každý, kdo občas zabrousí na internet. Na cloudové řešení se spoléhá také stále více profesionálů a firem, které do cloudu migrují své ERP a CRM systémy, účetní programy i datová úložiště.

K čemu je dobrý cloud?

Hlavními důvody, proč se podniky pro cloudová řešení rozhodují, jsou zpravidla flexibilita a dostupnost dat. Cloudové služby se dokáží přizpůsobovat potřebám firmy prakticky bez prodlení a nejsou závislé na omezujících parametrech hardwaru. 

Podle toho, kdo spravuje server, na kterém se data ukládají, rozlišujeme cloudy veřejné, hybridní a privátní. Každý z nich nabídne jinou úroveň zabezpečení i finanční nákladnosti. Dále můžeme cloudy rozdělit na české a zahraniční.

Chcete vědět, jaké jsou hlavní výhody cloudu a jestli má smysl zrovna pro vás? Přečtěte si náš článek Co je cloud computing. 

 

Jsou vaše data v cloudu v bezpečí?

Přestože jsou cloudové služby dnes již dobře dostupné a spolehlivé, ne všechny vám poskytnou stejnou jistotu a bezpečnost. V případě cloudů spravovaných z druhého konce světa máte nad svými daty mnohem omezenější kontrolu. Nastane-li jakýkoliv problém, mohou se objevit komplikace s podporou, řešení se prodlužuje a společnosti vznikají zbytečné škody. Citlivou oblastí je také ochrana osobních údajů a s ní spojená legislativa

 

Výhody českého cloudu

Uvažujete-li o cloudovém řešení pro svou firmu, pečlivě vybírejte poskytovatele. Ten by měl být schopen nejen přizpůsobit se vašim požadavkům, zaručit maximální zabezpečení vašich dat, ale také zajišťovat okamžitý a kvalitní servis. Pokud se vám nelíbí představa, že se vaše data ukládají „někde“ ve světě a zcela mimo vaši kontrolu, vyberte si český cloud. Kromě fyzické blízkosti datového úložiště získáte v případě českého cloudu i pohotovější komunikaci a zákaznický servis v češtině.

 

Maximálně bezpečné cloudové řešení 

Algotech splňuje všechna zmíněná kritéria. Jsme česká firma, která si zakládá na maximálním standardu bezpečnosti a zákaznické podpory. Máme vlastní datové centrum v České republice a dokážeme vám zajistit rychlý a stabilní přístup k vašim datům. Ozvěte se nám, rádi vám sestavíme řešení na míru. 

 
Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.