Co vám přinese chytré call centrum

Co vám přinese chytré call centrum
Články a zajímavosti

Provozujete nebo uvažujete o provozování či outsourcování call centra? Obojí představuje určitou investici, která by se vám měla vrátit přinejmenším v zefektivnění zákaznické péče a uspokojení klienta. Telco (telekomunikace) ovšem nezůstávají na vlně digitální transformace pozadu, a tak i call centrum nebo kontaktní centrum vám dnes může nabídnout spoustu chytrých funkcí a nástrojů, kterými posunete zákaznickou péči na vyšší úroveň, a navíc ušetříte čas i prostředky. Přečtěte si o nich.

Klientské průzkumy ukazují, že přes 80 procent zákazníků přechází ke konkurenční společnosti v případě, že není spokojeno s kvalitou poskytovaného zákaznického servisu. Konkurence neustále přibývá, stejně jako nároky a očekávání vašich zákazníků. Pokud provozujete pouze „klasické“ kontaktní centrum, nebo dokonce pouhé call centrum, nemusí to být už dostatečné z pohledu náročného zákazníka, který se rychle adaptuje na nejnovější technologie.

Jaké funkcionality vám poskytne chytré kontaktní centrum a co můžete získat?

Hlasová analýza

Hlasová analýza je jakýsi švýcarský nůž moderních kontaktních center. Nejen, že pomáhá s automatickým vyhodnocováním činnosti agentů (operátorů), ale dokáže pomoci i s uspokojením klienta.

Pomocí hlasové analýzy získáváte cenná data i během právě probíhajícího hovoru. To se netýká pouze zkoumání řeči zákazníků, ale i vašich zaměstnanců kontaktních center. Supervizor centra může v reálném čase zjistit, zda agent není unavený, jestli komunikuje v souladu s firemní politikou a zda je v daném čase dostatečně kompetentní k tomu, aby zákazníkovi dokázal efektivně vyřešit jeho problém nebo mu prodat nabízený produkt. Díky hlasové analýze je supervizor automaticky upozorněn na překročení hodnot analyzovaných parametrů hovoru, do probíhajícího hovoru může vstoupit a zachránit situaci.

Naopak můžete pomocí hlasové analýzy odhalit míru věrohodnosti odpovědí zákazníka. Své uplatnění tedy najde např. při validaci odpovědí během průzkumu trhu, při evaluaci klientů bank, k ověření údajů poskytnutých při pracovním pohovoru personalistovi, a dokonce jako podpůrný nástroj při detekci podvodů.

→ Tip: přečtěte si více o hlasové analýze.

 

NLP systémy

Zkratka NLP (Natural Language Processing) znamená automatické zpracování přirozeného jazyka, resp. nestrukturovaného textu. Co si pod tím můžete představit? NLP využívá ML (Machine Learning – strojové učení) k rozpoznání struktury a významu textu. S aplikacemi pro zpracování přirozeného jazyka můžete analyzovat text a extrahovat informace z nejrůznějších podkladů, například zákaznického chatu. Využívají se ke strojovému „porozumění“ informací v daném textu, a především rozhodování na základě zjištěného významu.

Chytré kontaktní centrum s NLP dokáže vyřídit za jedinou směnu tisíce hovorů, bleskově prohledá dotazy a poskytne zákazníkovi optimální odpověď. Nebo automaticky převede hovor či zákaznický chat na příslušné oddělení kontaktního centra – tím se odstraní frustrující procesy jako mačkání kláves na telefonu pro volbu v hlasovém menu. NLP zvyšuje kvalitu služeb, a tím i redukuje procenta nespokojených klientů. Technologie NLP se výborně uplatní i v tzv. chatbotech, softwarových robotech pro automatizovanou komunikaci prostřednictvím chatovacího rozhraní.

Tip: Podívejte se na další výhody, které poskytují NLP systémy.

Chatboti a voiceboti

Chatboti jsou programy, které v zákaznických chatech velmi přesvědčivě simulují konverzaci s lidskými operátory – někdy dokonce natolik věrně, že už je chatboty mnohdy velmi obtížné rozeznat od skutečných lidí. Pokud navíc provozujete (nebo hodláte provozovat) vícejazyčné kontaktní centrum, nepotřebujete zaměstnance, kteří ovládají příslušné jazyky – stačí chatboty rozšířit o jazykové balíčky.

Dalším „vývojovým stupněm“ jsou tzv. voiceboti, tedy „mluvící chatboti“, kteří by v budoucnosti postupně mohli nahradit lidské agenty.

Obrovskou výhodou chatbotů a voicebotů je konzistentnost a stoprocentní dodržování firemních pravidel komunikace – odpoví vždy správně a v případě „obtížnějších“ zákazníků nikdy nesklouznou do sarkasmu nebo otráveného tónu. A především umožní živým operátorům (agentům) kontaktních center soustředit se plně na komunikaci s klientem v případě komplikovaných nebo specifických požadavků, kdy voiceboty nelze efektivně využít. A v neposlední řadě jsou vám i vašim klientům voiceboti k dispozici 24/7 bez ohledu na pracovní dobu nebo státní svátky.

Tip: Přečtěte si více o využití chatbotů na zákaznických linkách.

 

V Algotechu máme v oblasti telekomunikací praxi už 25 let. Neusínáme ale na vavřínech a neustále sledujeme a implementujeme nejnovější technologické trendy a požadavky. NLP, chatboti a prvky hlasové analýzy jsou standardní součástí našich kontaktních center. Obraťte se na nás, během bezplatné konzultace jistě najdeme telco řešení vyhovující právě vašim potřebám.

Rozviňte naplno potenciál vašeho IT ještě dnes
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podobné články

Najdeme řešení i pro vás
KONTAKT

Kontaktujte nás

Máte zájem o vyzkoušení našich služeb nebo konzultaci? Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám do 3 hodin.
- Ozveme se vám do 3 hodin
- Non-stop podpora v češtině i angličtině
- Předběžnou nabídku máte do týdne
- Garance dostupnosti dat 99,99 %
Zavolejte nám
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo
+420 225 006 555
Volbou "Odeslat" beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.